VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe VVM Groene Gesprekken podcast uit: met Jos Dolstra over de Omgevingswet

Geplaatst op 02-09-2021  -  Categorie: Algemeen

 

Groene Gesprekken, de podcast van VVM, is begonnen! In deze podcast spreken we met experts over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur.

groene-gesprekken-logoDe nieuwste podcast van Groene Gesprekken gaat over de Dag van de Omgevingswet.

Dag van de Omgevingswet: inhoud, doelen en inwerkingtreding.

Te gast: Jos Dolstra
Presentator: Linda van Berkel

De Omgevingswet gaat er nu eindelijk komen. Het doel van deze wet is om de regels voor ruimtelijke ontwikkeling eenvoudiger te maken. Daarom organiseert de VVM op 14 oktober alweer de tiende Dag van de Omgevingswet. Groene Gesprekken spreekt met Jos Dolstra, de geestelijk vader van de Dag van de Omgevingswet. Ook deze keer is hij weer vol enthousiasme bezig met de organisatie. We spreken met hem over de inhoud en de doelen van de Omgevingswet. Over de inwerkingtreding. En natuurlijk ook over het programma van de Dag van de Omgevingswet. Een dag met een interessant plenair programma over de actualiteiten van de Omgevingswet. En 30 sessies om uit te kiezen. Groene Gesprekken vraagt aan Jos welke deelsessie we echt niet mogen missen. Hij vertelt ook over de voorbereidende digitale sessies voor beginners in september. Voor elk wat wils dus.

Beluister de podcast>>

groene-gesprekken-logoDe nieuwste podcast van Groene Gesprekken gaat over de toekomst van de landbouw.

gg06-202107-groene-gesprekken-6-jelleke-de-nooijTransitie in de landbouw. Hoe ziet de landbouw vd toekomst er uit?

Te gast: Jelleke de Nooy-van Tol
Presentatoren: Walter Tobé en Linda van Berkel

Groene Gesprekken, de podcast van VVM, is begonnen! In deze podcast spreken we met experts over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur.

Jelleke heeft jarenlange ervaring met participatie en gebiedsontwikkeling op verschillende plekken in de wereld. Als lid van de transitiecoalitie voedsel denkt ze mee over transitie in de landbouw. Wij spraken met deze oprichter van Catalyst4Change over verschillende scenario’s voor de toekomst van de landbouw. Een actueel onderwerp, nu kort geleden ook een SER-advies over duurzame toekomstperspectieven voor de landbouw is verschenen.

Beluister de podcast>>

groene-gesprekken-logoDe nieuwste podcast van Groene Gesprekken gaat over de weerstand bij grote infra-projecten.

gg05-202106-groene-gesprekken-5-eva-wolfHoe weerstand grote infra-projecten vooruit helpt. Dr. Eva Wolf (Tilburg University) verklaart.

Te gast: Eva Wolf
Presentatoren: Richard van Galen en Linda van Berkel

Wat hebben de mogelijke uitbreiding van Lelystad Airport, de aanleg van de Betuwelijn en de plannen voor de verbreding van de A27 bij Amelisweerd gemeen? Deze infrastructurele projecten riepen en roepen weerstand op onder de bevolking. Dat gebeurde ook bij de Oosterweelverbinding in Antwerpen, die de ring rond de stad dicht moet maken. Eva Wolf (Tilburg University) promoveerde op de besluitvorming rond deze verbinding en schreef er een boek over: De waarde van weerstand. In deze podcast spreken we met haar.

Beluister de podcast>>

groene-gesprekken-logoDe podcast van mei 2021 gaat over stikstof.

gg04-202104-groene-gesprekken-4-dimitri-lamers-1920Hoe zit het nou echt met stikstof? Dimitri Lamers, HAS-docent Milieukunde, legt het haarfijn uit

Te gast: Dimitri Lamers
Presentatoren: Linda van Berkel en Richard van Galen

In deze podcast spreken we met Dimitri Lamers over stikstof. Als docent milieukunde aan de HAS in Den Bosch weet hij heel veel over schone (en vieze) lucht. In deze podcast spreken Richard van Galen en Linda van Berkel hem over verschillende stikstofbronnen en de effecten van stikstofuitstoot en -neerslag. Natuurlijk vragen we Dimitri ook wat hij vindt van de huidige maatregelen en vragen we hem naar oplossingen.

Beluister de podcast>>

groene-gesprekken-logoDe podcast van april 2021 gaat over houtstook.

gg03-202104-carla-anzion Gezellig de kachel aan, maar hoe voorkomen we overlast door houtrook? Carla Anzion geeft inzicht

Te gast: Carla Anzion
Presentatoren: Walter Tobé en Richard van Galen

In deze podcast spreken we met Carla Anzion over houtstookoverlast. Het klinkt zo gezellig en onschuldig, maar houtrook kan aanzienlijke overlast en gezondheidsrisico’s veroorzaken voor de omgeving.

Beluister de podcast>>

groene-gesprekken-logoDe podcast van maart 2021 gaat over klimaattoppen.

gg02-202103-podcastheleen-live-03 Uitgestelde klimaattoppen, risico voor het klimaat? Heleen van Soest (PBL) legt het uit

Te gast: Heleen van Soest
Presentatoren: Walter Tobé en Richard van Galen

In deze podcast spreken we met Heleen van Soest over wat het voor klimaatbeleid wereldwijd betekent dat door corona meerdere klimaatonderhandelingen zijn uitgesteld.

Beluister de podcast>>

groene-gesprekken-logoDe eerste podcast van Groene Gesprekken is een feit.

202101-maurits-groen-podcast

Het Grote Klimaat Oplossingen Congres | Maurits Groen ziet enorme veranderingen

Te gast: Maurits Groen
Presentatoren: Walter Tobé en Richard van Galen

Groene Gesprekken, de podcast van VVM, is begonnen! In deze kersverse podcast spreken we met experts over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur.

In deze eerste podcast spreken we met Maurits Groen over de Gróte Klimaatoplossingen. Waarom? Van 2 tot 4 maart 2021 organiseert VVM het Grote Klimaatoplossingen Congres www.vvm.info/klimaatcongres.

Beluister de podcast>>