VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Genomineerden Rachel Carson Afstudeerprijs 2023 bekend

Geplaatst op 31-03-2023  -  Categorie: Persberichten

genomineerden-2023De vijf genomineerde scripties voor de Rachel Carson afstudeerprijs 2023 zijn bekend. De prijs voor de beste scriptie op het terrein van milieu en duurzaamheid is een initiatief van de VVM, netwerk van milieuprofessionals en een aantal milieu-studieverenigingen. Zij willen zo grotere bekendheid geven aan de onderzoeken die studenten uitvoeren.

De Rachel Carson Afstudeerprijs kent twee categorieën: masterthesis in het wetenschappelijk onderwijs en afstudeerwerk in het HBO. De winnaar in elke categorie ontvangt een sculptuur, een geldbedrag en mag over zijn of haar scriptie publiceren in het vaktijdschrift Milieu.

In de categorie Mastertheses in het wetenschappelijk onderwijs zijn genomineerd:

  • Egid van Bree Defining the Environmental Impact of Coronary Artery Bypass Grafting (Het bepalen van de milieu-impact van een kransslagader-operatie)
  • Anne-Linn Machielsen Green colonialism: research on colonial injustices related to nickel mining in West Papua (Groen kolonialisme: onderzoek naar koloniale onrechtvaardigheden gerelateerd aan nikkelmijnbouw in West Papoea)
  • Lotte Top An energy systems model for optimising and analysing multi-energy projects. (Een energiesystemenmodel voor het optimaliseren en analyseren van multi-energieprojecten)

In de categorie Afstudeerwerk in het HBO zijn genomineerd:

  • Lars Groenendaal & Timon Wouters Circulair Construeren: Een onderzoek naar het verduurzamen van staalverbindingen
  • Carola Löh & Rik Buiting  Investigating environmental benefits of yeast-based casein production (Onderzoek naar de milieuvoordelen van caseïneproductie op basis van gist)

Presentatie onderzoeken op 24 mei

Op woensdagavond 24 mei presenteren de genomineerden tijdens een feestelijke bijeenkomst op het VVM-kantoor (2e Daalsedijk 6a te Utrecht, 18:00-19:30) hun onderzoek. De genomineerden krijgen allereerst de kans hun werk in vijf minuten te presenteren. Onder leiding van VVM-directeur Judith Veraart gaan zij vervolgens ieder nog vijf minuten in gesprek met een VVM-lid dat werkzaam is op het terrein waarover de scriptie gaat; de zogenaamde referent. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via uaerub.[antispam].@vvm.info of via vvm.info/afstudeerprijs.

Winnaars bekend op 26 mei

Op 26 mei worden om 11:15 uur de winnaars van de Rachel Carson Afstudeerprijs 2023 bekendgemaakt. Dit gebeurt tijdens het slotprogramma van Groene Peper, hét event voor duurzaam onderwijs, bij NHL Steden Hogeschool in Leeuwarden. Aanmelden hiervoor kan via https://groenepeper.com/inschrijven/

Artikelen in media: