VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

 

 

 

 

 

 

Anouska Plasmeijer nieuwe directeur VVM

Geplaatst op 05-09-2024  -  Categorie: Algemeen

anouska-plasmeijer-2024Met groot genoegen kondigen we aan dat de VVM per 1 september een nieuwe algemeen directeur heeft. Anouska Plasmeijer  neemt het vaandel over van Peter Visser, wie als interim directeur de organisatie het afgelopen jaar heeft geleid en voor de nodige continuïteit heeft gezorgd.

Anouska heeft een brede ervaring in de non-profit sector, en met name in de natuurbescherming. Vanuit Brussel volgde ze voor IUCN diverse Europeese natuurbeschermingsdossiers op de EU agenda en heeft een expertise opgebouwd op EU financiering. Daarmee brengt ze een aanzienlijk netwerk mee van relevante contacten binnen de diverse EU instellingen. Daarnaast heeft ze ervaring met het leiden van een non-profit organisatie als directeur van het Jane Goodall Instituut waardoor het werken met vrijwilligers en het organiseren van evenementen haar niet vreemd is. Na bijna 20 jaar in Brussel te hebben gewoond, is Anouska onlangs met haar gezin verhuisd naar Nederland. Met een frisse blik op onze bijzondere organisatie en een zeer betrokken persoonlijkheid hebben we er alle vertrouwen in dat het team, de VVM-leden en de secties bij haar in goede handen zijn.

“Ik ben zeer vereerd met het vertrouwen dat het bestuur en het team in mij heeft om de nieuwe directeur van de VVM te zijn. Door mijn internationale ervaring zijn vele onderwerpen waar de VVM-leden actief op zijn nieuw, maar ik ben leergierig en hoop snel up-to-speed te zijn. Peter en het team hebben me heel warm welkom geheten, en ik kijk ernaar uit om binnenkort met het bredere netwerk kennis te maken. Samen hoop ik de organisatie verder te leiden naar uitbreiding en bekendheid. Er staan een aantal interessante en relevante congressen en activiteiten op de agenda, voldoende gelegenheid dus om elkaar te leren kennen. Het zijn roerige tijden op gebied van natuur- en milieubeleid in Nederland, en ik vertrouw op de expertise van de leden om de VVM hier professioneel in te adviseren.”

Anouska Plasmeijer