MSG Sustainable Strategies is een toonaangevend adviesbureau dat zich richt op het versnellen van de transitie naar een duurzame toekomst. Wij begeleiden en adviseren organisaties om, samen met andere partijen, nieuwe oplossingen te vinden voor de uitdagingen van de toekomst. We gebruiken zowel bewezen methoden, als onze eigen ervaring en creativiteit. Zo geven we niet alleen strategisch advies, maar ontwikkelen we ook serious games, explainer video’s en animaties, lesmaterialen over de energie- warmte- én grondstoffentransitie. Ook werken we graag met infographics die we op maat maken om complexe opgaven inzichtelijk te maken. Wij zijn gespecialiseerd in stakeholderbetrokkenheid, participatie en (strategische) communicatie. We werken aan (inter)nationale energievraagstukken, zoals grondstoffenbeschikbaarheid en de transitie op de Noordzee, en ondersteunen gemeenten bij de lokale energie- en warmtetransitie met het opstellen van warmteprogramma’s en uitvoeringsplannen.
Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) is het kenniscentrum van de overheid dat uitleg geeft over de Omgevingswet, het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de regelgeving voor de leefomgeving (bodem, bouwen, water en milieu).
De Omgevingswet is per 1 januari 2024 een feit! De digitalisering van de instrumenten en het gebruik van digitale geo-informatie bij het maken en uitvoeren van deze instrumenten nemen een belangrijke rol in deze wet in. Provero helpt professionals uit de praktijk bij het uitoefenen van hun werk op het gebied van de digitalisering en de digitale geo-informatie in de fysieke leefomgeving. Provero is er voor iedereen! Dus ook voor u.
Provero is al sinds jaar en dag samenwerkingspartner van de Dag van de Omgevingswet.
KNW is het onafhankelijke kennis(sen)netwerk in de watersector. We bieden waterprofessionals, bedrijven en organisaties een uniek platform, met volop mogelijkheden in een actieve en ondernemende sector.
KNW is al sinds jaar en dag samenwerkingspartner van de Dag van de Omgevingswet.
VMR is het kennisnetwerk voor milieu-, water- en natuurbeschermingsrecht, waarbij vanuit verschillende invalshoeken de actualiteiten en ontwikkelingen in het milieurecht worden besproken en becommentarieerd.
VMR is al sinds jaar en dag samenwerkingspartner van de Dag van de Omgevingswet.
De Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland is de vereniging voor iedereen die werkzaam is binnen of voor het Bouw- & Woningtoezicht in Nederland. Zij is de spreekbuis voor het vakgebied richting de Ministeries en andere belangenorganisaties zoals de VNG, Bouwend Nederland, Aedes, BNA, NL Ingenieurs en andere vakorganisaties.
VBWTN is al sinds jaar en dag samenwerkingspartner van de Dag van de Omgevingswet.
Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland biedt al ruim 100 jaar aan alle Nederlandse gemeenten een forum om kennis en ervaring op het brede terrein van openbare ruimte en fysieke leefomgeving uit te wisselen.
Stadswerk is al sinds jaar en dag samenwerkingspartner van de Dag van de Omgevingswet.
Netwerk Jong Leefomgeving is een netwerk voor en door jonge professionals (tot en met 35 jaar) die actief zijn in het werkveld van de fysieke leefomgeving. Dit netwerk heeft als doel jonge professionals te stimuleren en faciliteren om een actieve bijdrage te leveren aan (de implementatie van) de Omgevingswet en de transitie die daarbij gaande is.
Jong Leefomgeving is al sinds jaar en dag samenwerkingspartner van de Dag van de Omgevingswet.
FRK vormt een landelijke bundeling van alle gemeentelijke welstand-, monumenten en ruimtelijke kwaliteitscommissies. Het doel van de Federatie is al sinds 1931 "De schoonheid van onze gebouwde omgeving bevorderen". De FRK geeft voorlichting, verzorgt cursussen, treedt in het landelijk debat over omgevingskwaliteit op namens de aangesloten gemeenten, beheert jurisprudentie enz.
FRK is sinds enkele jaren samenwerkingspartner van de Dag van de Omgevingswet.
Provincie Utrecht is al jaren gastheer van de Dag van de Omgevingswet.