VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
𝕏

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag van de Omgevingswet 2018

We kijken terug op een prachtige 7e editie van de Dag van de Omgevingswet. 19 december is de congresbundel van deze editie verschenen. Snel daarna gaan we ons voorbereiden op de 8e editie die in oktober 2019 zal plaatsvinden.

Schat aan informatie over Omgevingswet gebundeld

Hans Oosters, voorzitter van de Unie van Waterschappen en dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, kijkt uit naar de inwerkingtreding van de Omgevingswet. “De komende periode gaan waterschappen, gemeenten en provincies via pilots proefdraaien in de praktijk. Een dag als de Dag van de Omgevingswet biedt professionals de mogelijkheid de stand van zaken mee te krijgen en om ervaringen uit te wisselen. Door nu aan de slag te gaan met casussen uit de praktijk komen we weer een stap dichter bij het 2021, het jaar waarin de wet in werking treedt." Oosters liet dit weten tijdens de presentatie van het boek ‘De praktijk aan zet bij megawet in wording’ van de VVM, netwerk van milieuprofessionals. De publicatie bundelt in woord en beeld de hoofdpunten van de zevende editie van de Dag van de Omgevingswet.

Lees het persbericht>>

uitreiking-congresbundel-dvdo-2018-groep-lr

Vlnr: Margit Koesoemo Joedo, Daniella Nijman, Jos Dolstra, Hans Oosters, Rachel Heijne en Ada Goverde bij de overhandiging van de congresbundel.

  Zet in uw agenda

  donderdag 4 oktober 2018
   09:00 - 17:00
  Provinciehuis Utrecht
Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht

Hard op weg naar de eindstreep

‘Hard op weg naar de eindstreep’, dat was de grote lijn van alweer de 7e editie van de Dag van de Omgevingswet op 4 oktober. Duidelijk werd dat er weliswaar nog veel te doen staat om vanaf 1 januari 2021 met een vernieuwde denk- en werkwijze invulling te geven aan het omgevingsbeleid, maar dat we er samen ook stevig aan werken. De Omgevingswet biedt het instrumentarium om grote maatschappelijke opgaven zoals klimaatadaptatie en woningbouw aan te pakken en slim te combineren met andere opgaven.

Net als eerdere edities werd ook deze dag, een initiatief van de VVM, druk bezocht. Meer dan 300 deelnemers namen deel aan de veelheid aan verschillende sessies waarin vrijwel alle aspecten van de Omgevingswet werden uitgediept. De dag begon met drie inspirerende speeches.

Lees verder>> 

Eerste Hulp Bij Omgevingswet

Op donderdag 4 oktober 2018 vond de zevende Dag van de Omgevingswet plaats. Dit jaar was Louter ook weer aanwezig bij het Congres in Utrecht om Eerste Hulp Bij Omgevingswet te bieden. Op een opvallende wijze vielen we wellicht ietwat uit de toon. Tussen alle technische en complexe verhalen door stonden wij daar namelijk met ons kaartspel.

Lees verder bij Louter>> 

 

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van dit congres is in handen van de VVM sectie Milieurecht & praktijk i.s.m. haar partners. 

Vragen over het programma? Jos Dolstra, 06 - 23 85 19 89, is voorzitter van de sectie.

Praktische vragen (logistiek, administratief, ...)? VVM Bureau, 030 - 232 29 89

Video's

In 2017 werden een aantal video-interviews gehouden. Bekijk alle video's >>

Mirjam Maasdam


Bastianen en Van der Hee


  Projectgroep

Voor de organisatie van de Dag van de Omgevingswet is vanuit de VVM sectie Milieurecht en Praktijk een projectgroep geformeerd. Deelnemers zijn:

  • Jos Dolstra (Stantec, voorzitter projectgroep)
  • Rachel Heijne (directeur VVM)
  • Jerry de Rijke (De Rijke Omgeving)
  • Enrico van Dijk (Van Dijk en Omgeving) t/m 2018
  • Ada Goverde (Allios Deite)

projectgroep-2018-raf

Tarieven

Laatboekerstarief (vanaf 25 september):

€ 345,-- Reguliere deelnemer
€ 245,-- VVM-lid of via organisatiepartner 1
€   80,-- VVM kortingslid 2
€ 172,50 Young professional introducé 3
€  27,50 Recent afgestudeerd lid
      gratis Studentlid

Reguliere tarief (t/m 24 september 2018):

€ 295,-- Reguliere deelnemer
€ 195,-- VVM-lid of via organisatiepartner 1
€   80,-- VVM kortingslid 2
€ 147,50 Young professional introducé 3
€  27,50 Recent afgestudeerd lid
    gratis Studentlid

Voetnootjes
1: Via organisatiepartner houdt in: lid van Provero, VBWTN, KNW, Netwerk Jong Leefomgeving of VMR, partners van Platform 31 of medewerker afdeling Milieu van de Provincie Utrecht.
2: VVM-kortingslid bent u als u gepensioneerd of uitkeringsgerechtigd VVM-lid bent.
3: Actie: "Young professional introducé gaat voor half geld mee": Elke deelnemer mag één young professional (jonger dan 35 jaar) met dezelfde werkgever, als introducé meenemen voor de helft van het reguliere tarief. Aanbod geldt niet voor studentleden of recent afgestudeerde leden. Beide personen moeten zich individueel aanmelden.

De kleine lettertjes

Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. Bij aanmelding minder dan een week voor aanvang, garanderen we niet meer dat u alle informatie tijdig ontvangt. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

 

  Samenwerkingspartners