VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
WWW 20170420yp Netwerkborrel VVM Jong PBL   CC0 lusi sanja gjenero @stock xchng

Waarom? Nou daarom!

Lid worden? Lees hoe studenten en andere jonge leden profiteren van de VVM.


"De VVM biedt studenten ontzettend veel mogelijkheden om de eerste stappen te maken in het brede milieuwerkveld. In mijn studententijd ben ik lid geworden van de VVM en heb ik aan verschillende toegankelijke activiteiten kunnen deelnemen zoals het Jongerenpanel schone lucht.

Het tijdschrift Milieu dat VVM uitgeeft is vanwege de goede leesbaarheid en diversiteit aan milieuonderwerpen ook een ontzettende aanrader voor studenten met affiniteit voor milieu.

Mijn huidige baan in het milieuveld heb ik te danken aan de carrièredag die de VVM organiseert, speciaal voor studenten en starters. De VVM bood mij kortom een uitstekende startpositie om me te kunnen oriënteren op het werkveld en in contact te komen met het bedrijfsleven. Ik blijf lid en hoop je een keer te zien bij een activiteit van de VVM!"

Daan Steen (voormalig communicatievrijwilliger VVM, adviseur milieu en omgeving BMD Advies Zuid-Holland Noord en afgestudeerd milieuwetenschapper)

daan-steen-cropped

"Ik ben VVM dankbaar. Als studentlid kon ik veel intensiever deelnemen aan evenementen, omdat ze allemaal gratis toegankelijk zijn.

Ik heb aan alle touwtjes getrokken om een goed netwerk op te bouwen en mijn plaats te vinden in de Nederlandse milieusector. En dat heeft gewerkt.

Mijn deelname aan het VVM Career event heeft me een baan als adviseur opgeleverd bij BMD Advies Rijndelta in Barendrecht. Daarnaast wil ik actief worden in de sectie Afval. Ik studeer ook verder en ik voel me steeds meer thuis in deze sfeer."

 

EnikÅ‘ Bohák (deeltijdstudent & milieuadviseur)

eniko-bohak-crop


"Via VVM kreeg ik de kans om in november 2018 naar de op duurzaamheid gefocuste vakbeurs Pollutec in Lyon te gaan, en een artikel te schrijven over de inhoud van de beurs en de evenementen die erbij hoorden. Als student Industrial Ecology was dit natuurlijk een ontzettend gave ervaring, en om mijn eigen stuk gepubliceerd te zien in tijdschrift Milieu vond ik ook erg bijzonder."

Jeroen Langeslag (voormalig communicatievrijwilliger VVM, Projectleider Verandermanagement bij de gemeente Rotterdam, eerder young professional bij dezelfde gemeente) 

jeroen-langeslag

"Ik ben lid geworden van VVM-Jong omdat het voor mij de perfecte combinatie is van netwerken met andere milieuprofessionals, je milieukennis actueel houden en (in)formele activiteiten organiseren met en voor andere young professionals."

Lieke van der Sanden (adviseur strategisch omgevingsmanagement bij RHDHV en voormalig voorzitter VVM-Jong)

foto-lieke


"Toen ik drie jaar geleden afstudeerde, wilde ik gelijk starten met werken, maar merkte snel dat het niet makkelijk is om direct een baan te vinden. Vooral als je samen met honderd andere goede kandidaten op een vacature reageert.

Tijdens een carrièredag van de UU kwam ik voor het eerst in aanraking met de VVM en hoorde dat zij een sectie Afval hadden, de sector waar ik zelf graag in wilde werken.

Ik was benieuwd en woonde hun vergaderingen bij. Ik leerde waarmee professionals uit de sector bezig zijn en kon een goed netwerk opbouwen. Via een van de leden kreeg ik eerst enkele kleine opdrachten aangeboden en in de loop van de tijd is er een dienstverband van geworden. Inmiddels werk ik fulltime met hem samen.

Mijn ervaring: je hebt als je een baan zoekt meer aan bouwen aan je netwerk –hoe eng je dat in het begin misschien ook vindt- dan aan de zoveelste sollicitatiebrief sturen."

Alix Reichenecker (project manager circular economy bij TNO, daarvoor circular economy manager bij PolyStyreneLoop, gestart als junior consultant bij Giraf Results, een baan die ze vond via de VVM sectie Afval)

alix-reichenecker

"Zonder studievereniging zou ik me maar gaan vervelen, leek me, dus ik ben direct na mijn studie lid geworden van de VVM. Met VVM kan je ook allemaal interessante activiteiten organiseren, maar dan voor een iets grotere doelgroep dan je studiegenoten. Je hoeft natuurlijk niet zelf iets te organiseren, maar dat maakt het voor mij wel zo leuk: daardoor ontmoet je weer andere mensen dan je collega's. Dat netwerk is gelijk het andere voordeel van lidmaatschap. Handig als je een baan zoekt, maar ook daarna.

De avond die we met Jan Terlouw organiseerden was erg inspirerend en ook tof om voor te bereiden. Ik organiseer bij VVM Jong ook elk jaar netwerkborrels met inhoud. Bijvoorbeeld over de analyse van de verkiezings­programma's door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Dat zijn gezellige avonden waar je wat van opsteekt én waar je nieuwe mensen ontmoet die zich met soortgelijke onderwerpen bezig houden.  

De vergaderingen waarin we allerlei activiteiten bedenken en voorbereiden geven me energie. Aan het eind vertelt altijd iemand over zijn/haar werk, zo hoor je waar anderen mee bezig zijn (en indirect wat voor loopbaanopties er te verzinnen zijn)."

Heleen van Soest (actief lid VVM podcastteam Groene Gesprekken, voormalig algemeen VVM-bestuurslid Studenten en Young Professionals, werkt als onderzoeker internationaal klimaatbeleid bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL))

heleen-crop-voor-online


"Het grote netwerk van de VVM heb ik voor mijn studie (Sustainable Business and Innovation) meerdere malen ingeschakeld om te zoeken naar leuke bedrijven om onderzoek voor te doen. Ik heb hierdoor bijvoorbeeld contact gekregen met Canon Europe. Ik onderzocht hoe zij hun transitie richting duurzaamheid het beste konden managen. Echt top!"

Cintha Kemp (voormalig vrijwilliger VVM, Ontwikkelaar Transitie Circulariteit bij Insert, daarvoor environmental coordinator bij WE Europe)

cintha-crop-voor-online

"De VVM verschaft via haar netwerk toegang tot een enorme pool aan kennis over verschillende aspecten van milieuproblemen en duurzaamheid. Ik heb van die brede pool aan kennis geprofiteerd door voor mijn masterthesis verschillende leden te interviewen. De nieuwe inzichten die zij me gaven bleken erg waardevol."

Thomas van den Nieuwenhuizen (voormalig vrijwilliger VVM, consultant green innovation bij Egen, Master Sustainable Business and Innovation aan de UU)

foto-thomas