VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
CC0 Touwtje uit de deur

Jan Terlouw: 'Jong geleerd, oud gedaan' – Wat jij kunt doen voor een duurzame toekomst

VVM Café web-straat-leiden-cc0-epicantus-pixabay-street-1447955-met-touwtje

Afgelopen 18 april hadden we een leuk VVM Café! Jan Terlouw en twee duurzame jonge toppers, Linde Nieman en Hanna Lubbers, spraken over de verbinding tussen oudere en jongere generaties over hoe studenten en jonge professionals kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. Toon West (Motion Identity) maakte hier een video van!

Voor het weergeven van video's via Vimeo dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

  Zet in uw agenda

  Woensdag 18 april 2018
  17:30 - 20:30
  Let op: ingang rechts naast VVM Bureau
  Arthur van Schendelstraat 800, Utrecht

Jan Terlouw

Het VVM Café ‘Jong Geleerd, Oud Gedaan – Wat jij kunt doen voor een duurzame toekomst’ staat in het teken van de verbinding tussen oudere en jongere generaties om zo elkaar te inspireren over hoe studenten en jonge professionals kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. De hoofdspreker van de avond is Jan Terlouw – natuurkundige, boekenschrijver, oud-politicus en bestuurder voor D66 en boven alles inspirator. Twee duurzame jonge toppers, Linde Nieman en Hanna Lubbers, zullen daarna spreken over hun activiteiten op het gebied van duurzaamheid en klimaat en hun ideeën over de rol die studenten en jonge professionals daarbij kunnen vervullen.

Afgelopen jaar wist Jan Terlouw de voorzitters van tien politieke jongerenorganisaties – van links tot rechts – te verbinden door gezamenlijk een manifest op te stellen en te ondertekenen voor een duurzame toekomst van Nederland. Centraal in dat manifest staan duurzaamheid en milieu. Jan Terlouw maakt zich de laatste jaren hard voor duurzaamheid en actie tegen klimaatverandering – zowel in zijn publieke optredens, zoals in De Wereld Draait Door, als in zijn recente jeugdboeken. Hij ziet daar een belangrijke rol weggelegd voor de jonge generatie. Wij zijn benieuwd naar zijn visie en de rol die wij als studenten en jonge professionals kunnen spelen. Ongetwijfeld een inspirerend verhaal.

Linde Nieman en Hanna Lubbers zijn beide verbonden aan organisaties die zich richten op duurzaamheid en klimaat door studenten en jonge professionals. Hanna is afgelopen jaar opgenomen in de Duuzame Jonge 100 – de 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland. Linde is voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging die een Jonge Klimaatagenda heeft opgesteld. Zij zullen vertellen waar zij mee bezig zijn en hoe volgens hun studenten en jonge professionals kunnen bijdragen aan duurzaamheid en klimaat. We vragen hen te reageren op het verhaal van Jan Terlouw.

Samen met de sprekers gaan we in gesprek over duurzaamheid, klimaat en de bijdrage die wij daaraan kunnen leveren. We hopen samen tot nieuwe, inspirerende ideeën en acties te komen die alle aanwezigen mee naar huis, de collegezaal of hun werk kunnen nemen. Alle aanwezigen zijn uitgenodigd om mee te praten, vragen te stellen aan de sprekers en met ideeën te komen. Na afloop volgt een netwerkborrel.

Laat deze kans niet missen en kom naar het VVM Café ‘Jong Geleerd, Oud Gedaan – Wat jij kunt doen voor een duurzame toekomst’ voor inspiratie. Samen kunnen we het verschil maken.

Voorlopig programma

17:30 Ontvangst met koffie/thee en mueslibol

18:00 Introductie door sectie Jong

18:05 Hoofdspreker Jan Terlouw

18:35 In gesprek met twee duurzame jonge toppers: Linde Nieman (voorzitter Jonge Klimaatbeweging) en Hanna Lubbers (ex-voorzitter van Studenten voor Morgen) 

19:00 Vragen en discussie met zaal

19:30 Netwerkborrel

20:30 Einde VVM Café

Linde Nieman en Hanna Lubbers

 
Tarieven

Vroegboektarief (t/m 31 maart)

€ 15,-- VVM-leden

Regulier tarief

€ 47,50 Reguliere deelnemers
€ 25,--  VVM-leden
€  9,-- Young professionals (tot 35 jaar)
€ gratis Studenten en recent afgestudeerde VVM-leden

Ben je student of Young professional? Meld je dan via uaerub.[antispam].@vvm.info aan. We vragen je dan om aannemelijk te maken dat je student bent of Young professional.

Broodjespakket (te reserveren tot 16 april)

€  9,-- 2 broodjes + fruit p.p.  

De kleine lettertjes
Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. Bij aanmelding minder dan een week voor aanvang, garanderen we niet meer dat u alle informatie tijdig ontvangt. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

 

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van dit VVM Café is in handen van de VVM Sectie Jong.

  Delen:

  Twitter mee via #VVMCafe @VVMbureau  
  Download de flyer
Deel het Facebookevent
Deel de LinkedIn Post