VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 
 

Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk hem online.

VVM Extra nieuwsbrief Oktober 2016: Future Green City 2016

 

 

De VVM is het kennis- en relatieplatform van milieuprofessionals. Met bijeenkomsten, congressen, cursussen en het tijdschrift Milieu werkt de VVM aan het verder professionaliseren van haar ruim 1600 leden. Maak voor € 65,- een half jaar kennis met de VVM voor een half jaar en neem een proef­lidmaatschap.

VVM Bureau
Postbus 19039
3501 DA Utrecht
t. 030 - 232 29 89
f. 030 - 232 80 41
e.
uaerub.[antispam].@vvm.info
i. www.vvm.info

 

VVM op Twitter, LinkedIn & Facebook

twitter.com/VVMBureau
twitter.com/RachelHeijne
twitter.com/hetMILIEUblad

VVM op LinkedIn
VVM-groep op LinkedIn
Facebookpagina VVM

 

Future Green City komt eraan!

Future Green City zet de toekomstbestendige stad op de kaart. Het driedaagse evenement presenteert een vrijwel compleet beeld van actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling.

Na het succes van vorig jaar komt er een nieuwe editie van Future Green City. Het event vindt plaats op dinsdag 29 november, woensdag 30 november of donderdag 1 december in de Brabanthallen te Den Bosch De verenigingen Stadswerk Nederland, VHG en VVM netwerk van milieuprofessionals zijn de stuwende krachten achter het inspirerende vakevent.

De toekomstbestendige stad vraagt om inspiratie, leiderschap en durf. Future Green City gunt u met innovatieve concepten een blik in de toekomst, maar biedt ook concrete oplossingen om vandaag al mee te beginnen. Tijdens het evenement gaan nieuwe mogelijkheden op het gebied van groen, de bouw, infra, bodem, milieu, energie en water hand in hand. De kracht van Future Green City is het totaalaanbod in de vorm van voordrachten om kennis te delen, bijzondere exposities van spraakmakende stadsconcepten en de uitgebreide beurs.

Kom ook!

Meer informatie op www.futuregreencity.nl.

Registreer u voor gratis toegang tot de beurs met actiecode FGC130135 via het registratieformulier.


Symposium 'Sturing geven aan de Future Green City'

1 december | 09:00-13:00

Gericht werken aan duurzame verstedelijking wint snel aan belangstelling. Een aantal gemeenten heeft hiertoe al gerichte programma's ontwikkeld, met aandacht voor de mogelijkheden op het gebied van groen, mobiliteit, logistiek, energievoorziening, water en welzijn. Helaas dreigen de in gang gezette initiatieven soms aan hun eigen succes ten onder te gaan. Sturing, samenwerking en schaalvergroting is nodig om het potentieel aan duurzaamheidswinst ten volle te benutten. Niet alleen om te versnellen, maar ook te zorgen dat de brekebeentjes kunnen meeliften op het succes van de gangmakers. Het symposium 'Sturing geven aan de Future Green City' gaat in op kansen en valkuilen bij het werken aan een gezonde stedelijke woon- en leefomgeving.

Sprekers op het symposium zijn:

  • Lot van Hooijdonk, wethouder Verkeer & Mobiliteit en duurzaamheid & milieu, Gemeente Utrecht
  • Richard Kooloos, directeur Sustainable Banking, ABN Amro
  • Marleen Lodder, onderzoeker & adviseur, Drift en Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Carleen Mesters, Green Deal Groene Daken en Stroom en Onderstroom
  • Christine Wortman, adviseur Social Responsibility, Volker Wessels

Meer informatie en inschrijven via www.vvm.info/activiteiten/sturing-geven-aan-de-future-green-city


VVM Jong timmert aan de loopbaanweg (1 december)

VVM Jong is een groep jonge enthousiaste milieuprofessionals en -studenten bij VVM. Zij zijn ervan overtuigd dat er meer te doen valt voor en door young professionals bij het vormgeven van groenere steden, met name binnen de circulaire economie. Daarom organiseert zij samen met EcoSelect drie verschillende sessies op Future Green City. Kom met ons meedenken en wordt geïnspireerd om jong en oud op de werkvloer te verbinden!

Open Space sessie Circulair personeelsmanagement in de praktijk

De circulaire economie is groeiende. Je zou zeggen dat daardoor ook het aantal banen in deze sector groeit. Toch blijkt het voor starters lastig aan de bak te komen en carrière te maken in de circulaire economie. In deze interactieve sessie gaan we met zowel starters als ervaren werknemers uitzoeken hoe dat komt, en hoe we dat kunnen veranderen. We zullen hierbij onder meer uitzoeken of het concept circulair personeelsmanagement uitkomst biedt. In dit concept is aandacht voor het doorgroeien van werknemers, zodat aan de onderkant weer nieuwe vacatures voor starters ontstaan.

Open Space sessie Arbeidsmarkt

Ben jij op zoek naar je plek in de arbeidsmarkt? Word je als starter in het diepe gegooid, of juist niet? In een interactieve sessie gaan we in gesprek met starters om te kijken waar zij tegenaan lopen en wat volgens hen de kansen in de markt zijn. Bezoek ook de stand van VVM-Jong en EcoSelect waar je je CV kan laten checken en tips en trucs krijgt voor zowel het opstellen van een goed CV als voor solliciteren.

Theater Sessie Circulair personeelsmanagement

Squarewise wil impact hebben op de transitie naar een duurzame, circulaire wereld. Daarvoor moeten we jonge mensen die hiervoor gaan zo snel mogelijk in staat stellen verantwoordelijkheid te nemen. Zij hebben echter nog niet de ervaring en het netwerk om grote impact te hebben binnen een organisatie. Hetzelfde geldt voor ZZP'ers, waardoor zij het risico lopen vast te komen zitten in hun ontwikkeling of ideeën. Door de twee groepen aan elkaar te koppelen, benutten we de kracht van beide. Dit kan met behulp van circulair personeelsmanagement.

Wil je meedoen?

Schrijf je dan in voor gratis toegang tot de beurs met actiecode FGC130135 via registratieformulier. Je hoeft je niet apart aan te melden voor deze programmaonderdelen.

 

Lezingenprogramma VVM dag (1 december)

Future Green City heeft drie dagen lang een boordevol lezingen­programma met interessante sprekers. Donderdag 1 december is de VVM-dag met lezingen van onder andere Louise Vet en Lot van Hooijdonk.

Louise VetLouise Vet @NIOO

Louise Vet, hoogleraar Ecologie aan de Wageningen Universiteit en directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO), verzorgt een lezing getiteld 'Groene, duurzame en leefbare stad? Ecologie is de basis!'. Door ecologische principes te gebruiken, kan de steeds maar groeiende lineaire 'take-make-waste economie' veranderen in een circulaire economie. Steden worden zo groener, leefbaarder en toekomstbestendig.

Lot van HooijdonkLot van Hooijdonk @Gemeente Utrecht

Lot van Hooijdonk, Wethouder Milieu en Duurzaamheid gemeente Utrecht, houdt een lezing onder de titel 'Utrechtse groei: kans of zorg?'. Het antwoord is allebei. Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland. Door deze groei in de bestaande stad vorm te geven, komt er levendigheid op bepaalde oude plekken in de stad, ontstaat werkgelegenheid en is er extra bodem voor innovaties. Tegelijkertijd is die groei een uitdaging: hoe leid je de groei van de stad in goede banen zonder in te leveren op de kwaliteit van het leven?

Overige sprekers donderdag 1 december:

  • Jurgen van der Heijden, AT Osborne: Samen groen investeren met het investeringselftal;
  • Prof. C.J. (Kees) van Leeuwen KWR Watercycle Research Institute: Het City Blueprint Framework als basis voor een gezonde, veilige en klimaatadaptieve stad;
  • Alex Letteboer MSc mcd, Architect-Directeur, Atelier PRO architekten;
  • Robin Berg, Loboxnet: We Drive Solar: Een nieuw lokaal energie- en mobiliteitsysteem;
  • Emile van Rinsum, directeur van het Milieucentrum Rotterdam: De DakAkker;
  • Gerwin Verschuur: EVA-Lanxmeer, een wijk in Culemborg waarin de functies, wonen, werken, recreëren, onderwijs en de productie van drinkwater en voedsel worden gecombineerd.

Bekijk het complete programma van donderdag 1 december op futuregreencity.nl

Interesse? Schrijf je dan in voor gratis toegang tot de beurs met actiecode FGC130135 via registratieformulier. Je hoeft je niet apart aan te melden voor deze lezingen.


Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit met deze unieke code: .