VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

VVM-leden gezocht die willen bijdragen aan een objectieve toets met betrekking tot duurzaamheidsclaims van producten en diensten

Geplaatst op 06-10-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Walter Jansen

Consumenten en bedrijven willen vaker bijdragen aan een duurzame wereld. Consumenten zijn bij de aanschaf van producten en diensten, steeds meer geïnteresseerd in de duurzaamheidsimpact. Claims over duurzaamheid worden vaak als onbetrouwbaar gezien. Bedrijven geven niet altijd een objectief beeld over duurzaamheid en mogen alleen duidelijke, juiste en relevante duurzaamheidsclaims gebruiken. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft een concept leidraad opgesteld.

Het ACM heeft behoefte aan reacties vanuit de samenleving waaronder duurzaamheidsprofessionals. Hiermee wordt het vertrouwen versterkt en de duurzaamheidstransitie versnelt. Samen met geïnteresseerde VVM-leden wil ik graag reacties en eventueel aanvullingen geven richting de ACM. Het idee is om uiterlijk de week voor 20 oktober (sluiting consultatie is 20 oktober) met andere VVM-leden in contact te zijn. 

Mijn contactgegevens zijn via de VVM website (na inloggen) via Ledengids te vinden. 
Walter Jansen

walter-jansen-via-captain