VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: Programmabegeleider duurzaamheid (m/v)

Geplaatst op 01-09-2017  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Gemeente Gorinchem

De gemeentelijke organisatie van Gorinchem bestaat uit vijf afdelingen, een tweetal stafeenheden en een tweehoofdige directie. Eén van de afdelingen is de afdeling Welzijn, Ruimtelijke & economische ontwikkeling.

Op 15 juni 2017 is er een nieuw ambitieus Duurzaamheidsplan vastgesteld. Hierdoor is bij het team Ruimtelijke ontwikkeling, Projecten en Milieu (ROPM) een tijdelijke fulltime (32-36 uur) vacature ontstaan voor een enthousiaste

Programmabegeleider duurzaamheid (m/v)
Tijdelijk | Fulltime | Gorinchem

De gemeente Gorinchem wil een goede voorbeeldfunctie/voortrekkersrol richting burgers, ondernemers en inwoners. Er is sprake van een hoog ambitieniveau.

Wil jij het thema duurzaamheid van de gemeente Gorinchem samen met drie collega’s leiden en zorgen voor een goede uitvoering? Heb jij ervaring op het gebied van duurzaamheid? Heb jij daarnaast sterke affiniteit voor de relatie beleid en uitvoering, coördinatie en monitoring? Ben jij organiserend, verbindend (samen) en resultaatgericht; dan zijn wij op zoek naar jou! 

Je taken
Als programmabegeleider duurzaamheid speel je een grote rol in de uitvoering van het Duurzaamheidsplan. In dit plan staan de kaders en accenten van het milieubeleid van de gemeente Gorinchem voor de periode 2017-2021.
De focus ligt op de volgende punten energie, biodiversiteit en gemeentelijk handelen.
Je bent verantwoordelijk voor de volgende zaken:

 • uitvoering van het Beleidsplan duurzaamheid 2017-2021 en het bijbehorende uitvoeringsprogramma; 
  beoordelen van voorstellen van externe partners (inwoners, ondernemers en maatschappelijk middenveld) in relatie tot het plan/de doelstellingen;
 • (laten) uitvoeren van deelactiviteiten binnen de hoofdthema’s biodiversiteit en gemeentelijk handelen.
  voortgangsrapportage, monitoring en communicatie rond deze thema’s;
 • verzorgen van milieucommunicatie en de coördinatie van natuur- en milieu-educatie;
 • realiseren van gewenste resultaten samen met externe en interne partners;
 • enthousiasmeren van de interne organisatie voor integraal duurzaam denken;
 • vertaling van het programma en uitdragen in en buiten de organisatie via lobby en communicatie via social media met als doel meer impact te realiseren. 

De functie-eisen
De gemeente Gorinchem kent een viertal kerncompetenties. Van medewerkers verwachten wij dat zij samenwerkingsgericht zijn, hun doelen weten te realiseren, zich klantgericht en flexibel opstellen. Daarnaast vragen wij voor deze functie dat je beschikt over een aantal functiecompetenties. In deze functie moet je omgevingsbewust zijn, beschikken over analytisch vermogen, initiatieven nemen, innoveren en een visie hebben. Verder is succes in deze functie sterk afhankelijk van de bagage die wordt meegenomen:

 • Een afgeronde opleiding op ten minste HBO-niveau, zoals milieukunde;
 • Ervaring met thema’s duurzaamheid en milieu;
 • Ervaring met projectmatig werken/programmamanagement;
 • Goede schriftelijke-, communicatieve- (specifiek gebruik van Twitter/Instagram/ Facebook) en onderhandelingsvaardigheden;
 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Snel schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. 

Wij bieden
Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar via inhuur of payroll/ detacheringsconstructie. Afhankelijk van het verloop van het project en de tussentijdse resultaten kan het contract worden verlengd met nogmaals 1 jaar tot maximaal in totaal 4 jaar. Inschaling is afhankelijk van leeftijd, ervaring/opleiding en zal plaatsvinden in de functieschaal 10 (max. € 4.121,-) afhankelijk van werkervaring en opleiding. Deze bedragen zijn bruto per maand bij een fulltime (36 uur) dienstverband.

Informatie
Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Theo Sprong, teamleider ROPM, telefoon 0183-659312. Voor overige informatie kun je contact opnemen met Lennert van der Zee, P&O adviseur, telefoon 659 276.
Het beleidsplan duurzaamheid en het uitvoeringsprogramma staan op de gemeentelijke website.

 

solliciteren

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden; Programmabegeleider duurzaamheid vacature, Gorinchem vacature, Zuid-Holland vacature, gemeentebaan, overheid, milieukundige, HBO, programmamanager, social media, duurzaamheid, milieucommunicatie, politiek