Recent onderzoek bij 700 bedrijven in 17 landen laat zien dat een investering in het tegengaan van voedselverspilling zich in 14-voud terugbetaalt. Ook is gebleken dat je jouw voedselverspilling met 25% kunt terugdringen door iets wat je morgen kunt doen!
Download presentaties Download verslag
Toine Timmermans (directeur SamenTegenVoedselverspilling) kwam ons in dit VVM Café vertellen hoe je dat doet, zakelijk of privé. Deelnemers aan dit café werden uitgedaagd zelf en in samenwerking actief te gaan bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Concreet en niet morgen maar nu!
Toine Timmermans, directeur van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling (STV) was onlangs op BNR te horen over de gevolgen van Coronacrisus op voedsel- en landbouw. Lees en luister het hier>>
woensdag 19 februari 2020
17:30 - 20:30
VVM Bureau
p/a UCo, 2e Daalsedijk 6a, 3551 EJ Utrecht
Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>
17:30 Ontvangst met koffie/thee en mueslibol
18:00 Welkom en introductie door Joop Kleibeuker (sectie Voedsel en Landbouw)
- Dé aanpak van afval in de kader van de serie "Ons voedselsysteem, duurzaam en gezond"
18:15 Introductie Lourens Aalders (sectie Afval)
- Preventie = Tegengaan van Voedselverspilling
18:30 Presentatie door Toine Timmermans (SamenTegenVoedselverspilling):
Pure winst door tegengaan voedselverspilling – de feiten uit onderzoek en praktijk
19:30 Interactief programma door Jacqueline Quarles van Ufford en Lourens Aalders (sectie Afval) op basis van zelf ingebrachte praktijkvoorbeelden van voedselverspilling
20:00 Netwerkborrel
20:30 Einde VVM Café
Twitter mee via # @VVMbureau
De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VVM sectie Voedsel en Landbouw en sectie Afval.