Hoe eet jij? Biologisch, lokaal, vegetarisch, veganistisch, duurzaam en/of ecologisch? We zijn ons steeds meer bewust van de impact van eten op mens, dier en milieu. Maar de veelheid aan mogelijkheden maakt kiezen soms lastig! Ga met ons mee op bezoek bij twee inspirerende restaurants, filosofeer over (de toekomst van) eten aan de hand van stellingen en geniet van een heerlijk driegangenmenu: een avond vol Food for Thought…
Lees hier de blog over het diner van Laurien van der Vaart >>
Zie ook haar video hiernaast.
De manier waarop we met voedsel omgaan en de eisen die we aan voedsel stellen lijken belangrijker dan ooit. Zo komt ons eten van overal ter wereld en wordt het steeds vaker in plastic verpakt vanwege houdbaarheidswensen. Tegelijkertijd weigerden supermarkten vorig jaar Nederlandse aardappelen en pruimen die door droogte ‘te klein’ waren en verdwijnt er jaarlijks per persoon ruim 40 kilo voedsel in de afvalbak. Aan de andere kant ontstaan er steeds meer biologische, lokale, vegetarische, veganistische, duurzame en ecologische opties qua eten en zijn er steeds meer mensen bezig met plasticbesparing.
maandag 13 mei 2019
18:15 - 21:30
InStock, Vleutenseweg 382, 3532 HW Utrecht
The Green House, Croeselaan 16, 3521 CA
Utrecht
Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>
Gedurende deze avond gaan we dineren bij twee restaurants die er bewust voor hebben gekozen om op een duurzame manier om te gaan met voedsel en voedselconsumptie. Elk restaurant zal zijn filosofie en werkwijze toelichten én ons van heerlijke gerechten voorzien. We beginnen de avond bij InStock: het restaurant dat voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart zet door onverkochte producten van o.a. supermarkten om te toveren tot creatieve gerechten. Vervolgens gaan we naar The Green House: een circulair stadspaviljoen mét urban farm waar chefs gerechten serveren met ingrediënten uit de kas en uit de regio.
Tijdens het driegangendiner (verspreid over twee locaties) zullen we aan de hand van stellingen samen het gesprek aangaan omtrent thema’s als voedselverspilling en voedselconsumptie. Daarnaast is er voldoende tijd om elkaar te leren kennen én te netwerken.
Geniet mee van heerlijke, lokale en pure gerechten, laat je inspireren door de bedrijfsfilosofie en werkwijze van InStock en The Green House én filosofeer/discussieer met ons mee over de omgang met ons voedsel.
Let op! We verplaatsen ons lopend van restaurant naar restaurant.
18:15 Ontvangst bij InStock (Vleutenseweg 382 - OV: bushalte Hasebroekstraat)
18:30 Welkomstdrankje met borrelhapje & hoofdgerecht bij InStock – inclusief praatje over filosofie InStock
20:00 Verplaatsen naar The Green House
20:30 Nagerecht bij The Green House (dessert plus drankje) – inclusief praatje over filosofie The Green House
21:00 Afsluitende borrel bij The Green House (inclusief drankje)
*het diner is vegetarisch.
*Bij InStock en The Green House wordt er telkens een tafelindeling gemaakt, opdat je als deelnemer nieuwe mensen spreekt.
Twitter mee via #Foodforthought @VVMbureau
De organisatie van dit diner is in handen van Danique Wiertsema, amestreiweuqinad @gmail.com (VVM sectie Jong).