VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Theatervoorstelling GAS

 
Locatie
Van september t/m december op diverse locaties door het hele land
 

GAS

theater op de breuklijnen van het Groningse gasveld

 

Afgelopen najaar speelde Toneelgroep Jan Vos middenin het Groningse aardbevingsgebied de locatievoorstelling GAS. “Groots theater over nationale tragedie”, kopte NRC Handelsblad boven een vijfsterrenrecensie, terwijl  Trouw en de Volkskrant hun lezers dringend adviseerden om naar nb-2019-06-voorstelling-gas-2-lrGroningen af te reizen om dit te gaan zien. Dat hoeft dus niet meer, want de tintelende familiekroniek gaat vanaf september op tournee langs de Nederlandse schouwburgen.

 

De ontdekking, de hoogtijdagen en de ondergang van het grootste gasveld van Europa vormt de achtergrond van het woelige leven van drie generaties van de Groningse familie Boelens, die een hotel runt vlakbij Slochteren. Op humorvolle wijze wordt een ijzersterk familiedrama verweven met een vlijmscherpe satire over de opkomst en ondergang van de gaswinning. Herkenbaar voor iedereen, ook als je niet op een gasbel leeft.

 

“In het licht van de enorme energietransitie die ons te wachten staat zou iedereen deze voorstelling moeten zien, de Haagse beleidsmakers voorop”, aldus de Theaterkrant

 

Ga voor meer informatie en de speellijst naar : https://toneelgroepjanvos.nl/